torsdag 20 maj 2010

Djävulen??? Jaha


You are The Devil


Materiality. Material Force. Material temptation; sometimes obsession


The Devil is often a great card for business success; hard work and ambition.


Perhaps the most misunderstood of all the major arcana, the Devil is not really "Satan" at all, but Pan the half-goat nature god and/or Dionysius. These are gods of pleasure and abandon, of wild behavior and unbridled desires. This is a card about ambitions; it is also synonymous with temptation and addiction. On the flip side, however, the card can be a warning to someone who is too restrained, someone who never allows themselves to get passionate or messy or wild - or ambitious. This, too, is a form of enslavement. As a person, the Devil can stand for a man of money or erotic power, aggressive, controlling, or just persuasive. This is not to say a bad man, but certainly a powerful man who is hard to resist. The important thing is to remember that any chain is freely worn. In most cases, you are enslaved only because you allow it.


What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.

onsdag 19 maj 2010

Dyrt bröllop

En dag när jag skulle se lite "Efter tio" på TV4, i väntan på att bege mig till plugget, så pratade Malou i sitt program om Prinsessan Victorias bröllop, huruvida det var rätt att ta från svenskarnas skattepengar för att betala deras bröllop.
"Helvete heller!" tänkte jag när jag satt där beväpnad med kaffekoppen fylld med java, typen "extra stark".
Med henne satt Josef fares, Stefan sauk och (om jag inte minns fel ) författaren Björn Ranelid. Malou frågade herrarna vad de tyckte och josef fares kläckte ur sig en sak som fick mig att nästan sätta kaffet i vrångstrupen.
- Ja det tycker ja, asså. De gör ju väldigt mycket för oss, öh klipper band och grejer, liksom.
Man får ju fan hoppas han var ironisk. Saken är ju som så att hela PR grejen för detta giftermål är löjlig så det förslår, det kan liknas vid promotionen för filmen "Avatar" med ett konstat utsläpp av produkter som har Viktoria och Daniel som motiv. Ett exempel var en Tallrik som malou visade som har en bild på turturduvorna i botten (Inte skulle jag vilja se dem gömma sig bakom min mat när jag äter!).
"Nej" tycker jag man ska säga till den frågan. Att be alla svenskar gå ihop och pröjsa ett superdyrt bröllop, och det spelar ingen roll vem det är. Det är som att pissa på låglönehavare och fattiga att betala till såna lyxigheter när man själv känner att man kanske aldrig själv kommer ha råd med ett fint bröllop när det väl händer. De hade kunnat göra det på papper som en polare till mig gjorde pga att han hade pengabrist( och det har ju inte Victoria och daniel precis).
Finns det nu de som så gärna vill stödja kungahuset på det sättet så låt dem. Skicka ut folk med sparbössor på stan och tigg pengar till det, jag kommer ändå sätta mina pengar i rödakorset bössorna istället för att ge det till rikt folk som inte förtjänare det. Det dem gör är att klippa band klappa barn på huvudet och leker låtsas gudar i ett, enligt min mening ett land som börjar kännas som ett låtsasland.
Jinge på "jinges web och fotoblog"( http://jinge.se/mediekritik/vagra-betala-victorias-brollop.htm) hade en intressant lösning som kan vara värd att kolla upp, citat följer:
"Om det nu är så att en majoritet av folket vill ha kungahuset kvar, då borde vi göra som med kyrkan. Skilja kungahuset från staten vilket skulle innebära att de som vill betala en kungaskatt får göra det, vi andra slipper."

Tycker jag verkar som en vettig lösning.