lördag 30 augusti 2008

Äntligen lördag!

Ja vad passar bättre nu i helgen,än en skön fest?

Nu blir ju dock inte alla fester så lyckade och ett bra exempel på det är kortfilmen som jag och min skäggige,men ack så söta "kollega" Rickard,skapade just en lördag.

Nu är detta en så kallad "pretatiös fylle film" som vi spelade in efter några öl på circus 20 min.
Fyllda av "bergmansk" mentalitet och med en god dos "kim ki-duk" estetik i bakfickan lyckades vi knåpa ihop en rätt trevlig rulle utan något större syfte.

och jag vet, det saknas alldeles för mycket sex och våld!

torsdag 28 augusti 2008

Nyheter!

Okey inte direkt någon nyhet för det var någon vecka sen jag läste det,men jag kände att jag ville dela med mig av det för det är bara för löjligt.

Någon stolle kom på ett nytt lagförslag som han ville försöka få igenom.

"Att det ska bli olagligt med tiggeri och gatumusikanter"

Anledningen var att det är "obehagligt med sådana människor"
De enda som var med på att införa den lagen var Moderaterna(surprise,surprise)

Yeah,fattiga människor är sannerligen skrämmande(suck)

Rescension:Phantasm




Detta var en film som undgått mig länge.givetvis hade jag hört talas om den pga dess kultrykte och dess "phans"(Phantasms egna beundrar skara,som "trekkies" fast med bättre smak) men det tog mig bra länge innan jag kunde sätta mig ner och avnjuta filmen.

Så,förtjänar den sitt goda rykte då?
Det vill jag väl påstå.Allt med den känns "kult".De sköna karaktärerna,Den ikoniska skurken och hans vapen(Silverballar och dvärgar,va originellt!),Skön synthmusik som fick mig att tänka på goblin när de är som bäst,Fantasifull historia,Scener som känns slumpmässiga men som tjänare ett större syfte än vid första anblick får en att tro.

Japp,detta damer och herrar är en film som man måste se om man är ett dugg intresserad av skräckfilm!

Lille Michael(nåja lill-gammal) anar "ugglor i mossen" på stans begravnings hem.Visar sig att en lång,sammanbiten,övernaturlig gubbdjävel som kallas "Tall man" har onda planer för stadens befolkning.Tillsammans med sin bror jody och dennes vän Reggie(skön snubbe med kal skalle och hästsvans) måste michael hitta ett sätt att stoppa "tall man" från att ödelägga staden och förvandla de döda till hans undersåtar.

Det är storyn i stora drag,men bäst blir det att inte veta så mycket.Det gjorde inte jag och jag blev positivt överasskad av hur historien förvandlas och plötsligt får en drömliknande struktur.jag tror mycket av Phantasms Lycka ligger i det faktum att man inte är riktigt säker på vad som pågår,och den överlagt höga kvalite som filmen håller trots låg budget.

Nostalgisk skräckpärla,med en intressant mytologi som fördjupats i 3 uppföljare.
starka rekommendationer

5/5

Tänkte posta trailern här,men det skiter jag i.istället får ni se världens coolaste flintis "Reggie" och polarn "Jody" jamma ihop,i en av filmens många sköna scener.

tisdag 26 augusti 2008

Beer+Playstation 2= Sant

Yes,Ikväll ska jag lägga bloggen på is.
ska koppla av med goda vänner,ta mig en öl och lira PS2,men inte vilket spel som helst.
Burnout Revenge!
Ett spel med adrenalinstinna bilrace som inger samma känsla som när man såg
"Road Warrior" första gången.
Så ikväll ska jag tänka tillbaka på hur mycket jag ville vara "Mad Max" när jag var liten,blåsa fram med sjuhelvetes vrålåk och äga vägarna.
Att köra ihjäl galna,post-apocalyptiska punkare var ju också lockande mohahaha.
I morgon är jag dock tillbaka med Topplista/Skitlista så "stay cool" och vi ses på vägarna.

Roger Ebert skrev: 5 JÄVLA STJÄRNOR!

Oh Rutger,where art thou?



måndag 25 augusti 2008

You have the right to remain silent...4-ever!


The only good cop,is a dead cop!

Läste nyss att man ska ge sig på en fjärde del i Maniac Cop serien.
manusförfattaren Larry Choen och regissören William Lustig ska sätta sig ner och knåpa ihop något snart(undrar hur pass mycket motivation de har till det?).
Så det blir uppenbarligen mer "odöd" snutaction,hur bra eller dåligt man nu tycker det är.
Första filmen var ju rätt kul.Den hade ju Bruce"hjältehakan"Campbell,Tom atkins och Shaft i en och samma film!

Rescension: Ex Drummer




Vad får man om man kombinerar filmerna irreversible och trainspotting med en fet injektion punkrock?
Svar: Ex Drummer.

Denna skitiga rulle från belgien bygger på en bok av misantropiske författaren herman brusselman och ger en smocka till all politisk korrekthet med ett självbelåtet leende.
packad med rascism,homofobi,våld mot kvinnor,attacker mot handikappade och barn.
att denna film inte riktar sig till moraltanter och folk utan sarkastiskt sinne för humor,är nog ett faktum.
Låt oss titta på storyn!
3 snubbar med varsigt handikapp vill starta ett punk band,med just handikapp som deras image.Koen,som är den blivande sångaren i bandet vars handikapp är att han läsppar,är en kvinnohatande skitstövel som våldtar allt kjoltyg han ser så fort han får chansen och lever i en lägenhet upp och ner.låt mig förklara: hans lägenhet är upp och ner och han struttar själv omkring uppochnervänd medans besökare står rättvända(fråga mig inte vad för syfte eller symbolik som denna effekt ska ge,förutom att göra karaktären ännu knasigare).


Mongoloid he was a mongoloid,Happier than you and me


sedan har vi ivan(påminner om tore tumör i "smala sussie"),den halvdöva bassisten som uppenbarligen har ett litet drogproblem som han delar med sin fru vars fitta luktar rutten fisk.de har även en litet barn som förövrigt är den enda sympatiska karaktären i filmen.
slutligen homosexuelle gitarissten jan ,vars högra arm är oböjbar pga en mystisk olycka(en teori som en av karaktärerna har om varför jans arm är skadad och hans mor flint,fick mig nästan att tippa över av skratt)
Dessa 3 gentlemen behöver dock en trummis för att komplettera deras lineup, och det är där vår huvudperson kommer in.cyniske Dries van hegen är en känd författare och dryg som fan, som blir erbjuden att spela trummor i trions projekt.Han överväger det och går med på det av anledningen att han måste ut i skiten igen och kanske få uppslag till en ny bok.När de frågar vad hans handikapp är så svarar han att det är det faktum att han inte kan spela trummor.De börjar då repa och döper bandet till The Feminists för att de låter som ett gäng feminist slynor och allt är guld och gröna skogar.
Knappast,men vi får höra en cover på devos "mongoloid",sjukt roliga scener som avlöser varandra och en blodig final som kommer helt ur det blå.

Haha jag som i början trodde detta skulle vara en musikdokumentär av något slag men det visade sig vara en svart komedi i "man bites dog" anda.Humorn ligger på samma nivå och det är vulgärt och ibland våldsamt.Soundtracket är guld,med ovannämnda cover och dessutom skotska Mogwai och isis som bidragit med spår.
Filmen är karaktärsbaserad och det är inte mycket till story.
Bara trasiga människor som gör trasiga och knäppa saker(här behövs ingen djupare historia det skulle bara distrahera från galenskaperna och karaktärerna är tillräckligt skadade och intressanta för att handlingen ska glänsa i alla fall).
En av dem är lustig snubbe som figurerar i ett par scener som kallas för "Big Dick" för att han har en big dick.Hela 50 cm för att vara exakt,fy fan.


Too hot too handle?

I en av dessa scener,som är den mest sureallistiska i filmen,så ber denna herre sin flickvän? att visa sin "mus" till en annan man och vips så befinner sig de 2 männen i hennes mutta,där den välutrustade av dem visar upp vad han åstadkommit.

Om ovanstående scen är något som skulle kittla skrattmusklerna på käre läsare,så kan jag säga att filmen är fullproppade med liknande vulgäriteter.
Gillar man svart humor,våld,punk eller filmen Trainspotting så lär man nog finna mycket att älska här...eller hata.

jag ger den 4 av 5 i betyg. trailer följer nedan!

söndag 24 augusti 2008

Veckans video!



Yep, that is Vincent Gallo, acting like Vincent Gallo.

Ojoj under vilken sten har jag legat, hur har detta gått mig förbi?
Jag är en av de få(iaf i min lilla värld) som faktiskt diggar Gallo. Att han gjort denna video med Glassjaw som var ett av mina favoritband, är ju ta mig fan guld.
Skönaste musikvideon jag sett på länge.

Se upp för Vincent!

Första inlägget,nu är man av med blogg-oskulden!

Sådär... vad ska man säga. jag har aldrig riktigt förstått varför man skulle skaffa blogg.
Till vilka ögon skulle min rikta sig till och vem skulle vilja läsa den?
jag insåg så sent som idag att jag kan bland annat skriva om alla de filmer jag ser.
kanske vara en vägledning i detta hav av skräpfilmer som släpps.
Er ark i syndafloden.




Nu ska jag ju inte enbart plåga läsaren med halvtaskiga recensioner,utan det kommer nog att bli om allt möjligt från A till Ö.
Det som jag känner för just det tillfället jag planterar arslet i kontorsstolen och loggar in i min åsiktsgrotta.

Era åsikter och kommentarer är givetvis också välkommna(så länge jag gillar dem mohahaha^^)
Nä detta får räcka som uppvärmning till mitt framtida bloggeri.
cheers!